• Aanmaker
  Onderwerp
 • Sanne Roemen
  Sleutelbeheerder

  In de bibliotheek hebben we net een nieuwe tool toegevoegd die met ons gedeeld is door de Gemeente Bronckhorst en Transitiereizen. Het gaat om een handreiking voor een buurtaanpak en het organiseren van een klantreis naar een aardgasvrije buurt. Deze Buurtaanpak is gemaakt door Carla Onderdelinden en Patricia van der Haak van Transitiereizen, in opdracht van de gemeente Bronckhorst en in samenwerking met inwoners uit de Bloemenbuurt in Zelhem, lokale bedrijven, maatschappelijke partners en het team van medewerkers van de gemeente.

  De aanpak richt zit op een brede ontwikkeling naar een toekomstbestendige buurt en op de ambitie op weg naar aardgasvrij. De focus ligt op het onderzoek van belangen van betrokken partijen, coalitievorming, samenwerking en communicatie. Een warmtescenario is niet uitgewerkt, dit kan per buurt verschillen en een van de stappen van het proces zijn.

  Wij plaatsen dit hier als voorbeeld en inspiratie. Als procesbegeleider, gemeenteambtenaar maar ook als bewonersinitiatief kan dit inspiratie bieden voor jouw eigen proces. Er staan veel voorbeelden in. Ook wordt er verwezen naar bijlagen waarin onderdelen van de aanpak nader staan omschreven. Hiervoor verwijzen we graag naar de makers, Transitiereizen.

  In de handreiking die je in de bibliotheek kan downloaden staat de aanpak beschreven voor procesbegeleiders die vanuit de gemeente in wijken aan de slag gaan met deze aanpak.
  Wij zijn erg benieuwd naar jullie inzichten. Hoe lees je dit voorbeeld? Kan het als inspiratie dienen/ Hebben jullie ervaring met deze of een andere aanpak? Laat hieronder een reactie achter om je ervaringen en inzichten te delen.

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Antwoorden
  • Petra Hofman
   Deelnemer

   Wat goed dat gemeente Bronckhorst en Transitiereizen dit delen. Bedankt! Grappig: alle betrokkenen verbinden aan “de berg werk” en daarna “de berg werk” organiseren. Ook de drie tools belangenroos, buurtagenda en klantreis vind ik praktisch en overzichtelijk. Spannend wel of het op- en afbouwen in twee jaar lukt/werkt. We volgen het op de voet!

   1
Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.