• Aanmaker
  Onderwerp
 • Sanne Roemen
  Sleutelbeheerder

  Ik ben Sanne Roemen, bouwjaar 1970 en ik woon in Nijmegen. Mijn huis stamt uit 1949, ik kocht het in 2019 en heb het een jaar lang laten renoveren tot gasloos. Ik heb bodemwarmte en straks, na renovatie van mijn dak, ook zonnepanelen. Mijn grote trots in dit huis is mijn gigantische keuken waar ik mijn familie en vrienden kan ontvangen en mijn kookpassie op kan botvieren.

  Voor Wijk van de Toekomst ben onderdeel van het ondersteuningsteam en daar verantwoordelijk voor de vormgeving van de verschillende soorten bijeenkomsten en van dit kennisplatform. Ik ben zelfstandig facilitator van samenwerking rond complexe maatschappelijke thema’s.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 1 maand geleden door Sanne Roemen.
Weergave van 14 reactie threads
 • Auteur
  Antwoorden
  • Henk Bohlander
   Deelnemer

   Ik ben Henk Bohlander, geboren in Haarlem 1960 en woon in de mooie jaren ’30 wijk: Paasberg in Arnhem-Oost met vrouw Hanneke. Twee kinderen zijn al uitgevlogen.

   Vanuit een technische achtergrond (technisch natuurkunde Delft) jarenlang bij Philips in Eindhoven gewerkt, daarna bij Ericsson in de telecommunicatie, en Interpay/Equens. Rode draad is altijd geweest business development, innovatie, ondernemerschap. Heb voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen ook een aantal jaren de minor Ondernemerschap en Innovatie verzorgd.
   Heb sinds 10 jaar m’n eigen softwarebedrijf met accent op online academies.

   Ik ben sinds 2020 als aanjager betrokken bij het duurzaamheidsinitiatief van onze wijk. Accent ligt hierbij op activiatie, wijkverbinding, isolatie, groen, verminderen (energie)verbruik en de transitie naar gasloos. Momenteel (aug 2023) zijn we hier een wijkvereniging voor aan het opzetten. Ook de mogelijkheid/haalbaarheid van een buurt-energie-systeem heeft onze aandacht.
   Zie: https://duurzaampaasberg.nl

   1
  • Tom Koenraad
   Deelnemer

   Hoi ik ben Tom Koenraad (Student Master Public Governance aan Tilburg University),

   Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn scriptie (op het moment van schrijven ben ik nog bezig met mijn scriptie voorstel, en hoop ik dat ik snel mag beginnen met het schrijven van mijn scriptie). In mijn scriptie wil ik een casus onderzoek doen naar wijkprojecten vanuit het programma ‘Wijk van de Toekomst’, aangezien dit programma een voorloper lijkt te zijn via haar rol in wijk warmtetransitie projecten. Bij het schrijven van mijn voorstel heb ik regelmatig contact met Mara, die mij helpt met informatie over het programma, en zodoende ben ik ook op dit kennisplatform beland. Mara vertelde mij dat er al een aantal wijken binnen dit programma die er erg goed in slagen om burgers mee te krijgen in de warmte transitie. Het viel mij op dat er binnen deze wijken verschil zit tussen de vorm (verenging, stichting, energiecoöperatie en een meer informele vorm) waarin burgers actief betrokken zijn bij de uitvoering van de projecten.

   Binnen mijn scriptie wil ik kijken of de vorm (vereniging, stichting, energiecoöperatie, informele vorm) van invloed is op de manier waarop projecten succesvol uitgevoerd worden. Deze vraag lijkt mij relevant, omdat er in de wijk ‘Heveadorp’ door een groep burgers bewust gekozen is om hun informele organisatievorm aan te passen naar een verenigingsvorm, om zo hopelijk het project nieuw leven in te blazen. Daarom wil ik onderzoek gaan doen naar de wijken:

   – Benedenbuurt/ Cranveer/ Hoogkamp (1 van deze 3 wijken vanwege de rol van de coöperaties)
   – Hengstdal (vanwege de rol van de stichting)
   – Laren (vanwege de rol van de vereniging)
   – Ermelo-west (vanwege de grote rol van de gemeente in combinatie met een rol voor een werkgroep van burgers )

   Mocht er iemand relevante documenten, interviewkandidaten of andere interessante informatie hebben dan hoor ik het graag!!

   Dank alvast!

   1
  • Thijs Menting
   Moderator

   Ik ben Thijs Menting, 38 jaar oud en woonachtig in het mooie groene Arnhem. Sinds kort ben ik onderdeel van het team van Diep en zodoende ook betrokken bij het ondersteuningsteam van Wijk van de Toekomst. Ik hoop jullie in die context een keer tegen te komen. Blij om te zien dat er al zoveel initiatieven lopen!

   1
  • Ton Fransen
   Deelnemer

   Hallo ik ben Ton Fransen. Leeftijd 66 jaar en sinds kort met pensioen na 47 jaren werken binnen div richtingen in het sociaal domein.
   Met mijn partner Marijke woon ik in de wijk Mosterdhof in Westervoort. Sinds 2019 actief in de wijk om samen met andere bewoners de leefbaarheid te verbeteren en het wonen te verduurzamen (voorbereiden op van het gas af) maar ook groen en grijs te verbeteren. Kortom eennontwikkeltraject in opdracht van de gemeente en ondersteund door een team professionals. Een boeiend proces waar we als bewoners beter van willen worden. Samen op weg naar duurzaam gedrag in een wijk die met trots weer naar de toekomst is gericht.

   1
  • Jan Straatman
   Deelnemer

   Mijn naam is Jan Straatman. Ben al enkele decennia actief op het gebied van duurzaamheid (energie, circulariteit). Probeer dat ook zoveel mogelijk zelf in de praktijk te brengen. Als werktuigbouwer en socioloog ben ik technisch breed geïnformeeerd, maar leg tegenwoordig – met de voeten op de grond – vooral de focus op de vraag hoe we de energietransitie voor elkaar kunnen krijgen, hoe we mensen (en organisaties) enthousiast kunnen maken en hoe we in kunnen spelen op hun wensen, kansen en zorgen. Of we het voor elkaar krijgen? Ik weet het niet, maar het label ‘koppige optimist’ spreekt me wel aan.
   Mijn ervaring heb ik opgedaan in veel adviestrajecten. De laatste jaren vooral in midden en oost Nederland (Gelderland, Achterhoek). Zowel bij bewoners (initiatieven) zoals Achthoek Duurzaam Verbouwen en Wijk van de Toekomst, als bij bedrijven (Achterhoek Onderneemt Duurzaam). Op dit moment ben ik programmaregisseur Gebouwde Omgeving voor het Gelders Energieakkoord.
   Mijn twee kinderen zijn uitgevlogen en ik woon nu met Bep. Houd van lekker eten en drinken met vrienden, koken, moestuinieren en sporten.

   • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 7 maanden geleden door Jan Straatman. Reden: Er is een foto als bijlage bijgevoegd en dat was niet de bedoeling
   1
  • Hoi allemaal, ik ben Annelinde (1975) en woon nu in een huurhuis in het Broek in Arnhem. Als zelfstandig adviseur ben ik betrokken bij verschillende bewonersinitiatieven (Groen West, Rosandestroom, Duurzaam Calluna) , geef ik energieadvies via Rijn en IJssel Energiediensten en aan VvE’s en breng ik energielabels aan op woningen. Mijn rol is vooral bij de mensen thuis advies geven en kijken wat zij nodig hebben om te verduurzamen. Van hieruit leg ik verbindingen met andere bewoners, de gemeente en andere instellingen om te zorgen dat bewoners verder kunnen. Ook doe ik een Master Leren en Innoveren van waaruit ik een onderzoek doe naar wat bewoners van elkaar leren in het samen verduurzamen van hun woningen. zie ook http://www.er-varen.nl

   1
  • Karin Hammink
   Deelnemer

   Hoi ik ben Karin Hammink. Woon in Renkum, ben 51 en heb een man en twee studerende kinderen die al het huis uit zijn. Al 8 jaar ben ik bezig om participatie in de gemeente Westervoort en Duiven meer op de kaart te zetten in de diverse functies die ik heb gehad. Super leuk om te werken op het snijvlak met inwoners en heel uitdagend! Nu werk ik sinds een jaar voor ons programma Circulaire Economie. Onder andere aan de eerste wijken van het gas af halen. Prive heb ik mijn huis helemaal verduurzaamd en nu de kinderen het huis uit zijn merk ik ook dat het aantal bewoners en gedrag veel uitmaken op de energierekening ;). Recent ben ik begonnen om ook onze tuin duurzaam te laten inrichten …. Dat is nog best een uitdaging.

   3
   • Sanne Roemen
    Sleutelbeheerder

    Hoi Karin, welkom! Gaaf wat je in je Westervoort en Duiven én eigen huis en tuin al onderneemt.

  • Herma van Eijk
   Deelnemer

   Sinds 1980 woon ik, Herma van Eijk, in de prachtige wijk De Parken in Apeldoorn. In de loop van de jaren zijn we erachter gekomen dat een huis uit 1908 zijn duurzame uitdagingen kent… Vandaar dat ik lid ben van het bewonersinitiatief Duurzame Parken, om onze bewoners – en mezelf! – mee te nemen in de energietransitie.

   3
   • Sanne Roemen
    Sleutelbeheerder

    Hoi Herma, welkom hier. Je bent een van de eersten op dit kennisplatform dus ook hier een pionier.

  • Mara Midiere
   Moderator

   Hoi! Ik ben Mara en ik woon in Utrecht, maar ben ook regelmatig te vinden in Didam op bezoek bij de familie van mijn vriend. Ik werk ook bij Diep en ben ook lid van het ondersteuningsteam van Wijk van de Toekomst. Binnen het team ben ik achter het scherm bezig om de verschillende bijeenkomsten te organiseren, maar daarnaast ben ik ook contactpersoon voor de wijken vooral in het westen van Gelderland.

  • Petra Hofman
   Deelnemer

   Hoi! Ik ben Petra en ik woon aan de rand van Lochem, in het buurtschap Klein Dochteren. Daar ben ik vorig jaar vanuit hartje Arnhem naartoe verhuisd. Ik hou nog steeds van de bruisende stad, maar geniet nu enorm van het buitenleven. Ik werk bij Diep en en ben vandaaruit ook lid van het ondersteuningsteam van Wijk van de Toekomst.

   • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 1 maand geleden door Petra Hofman.
  • Cordo Wolf
   Deelnemer

   Hoi, Ik ben Cordo Wolf en woonachtig in het Spijkerkwartier in Arnhem. Ik woon hier samen met mijn vriendin en onze twee dochters. Ik ben werkzaam voor de stichting de Blauwe Wij(k) Economie die actief is in het Spijkerkwartier. De stichting staat voor een inclusieve en circulaire wijk. Onder deze stichting vallen verschillende sociaal maatschappelijke burgerinitiatieven (BuurtKlusBedrijf, SpijkerZwam, BuurtBaanBureau, SpijkerEnergie en Circulair Spijkerkwartier). Ik ben als ‘projectleider’ verantwoordelijk voor de initiatieven BuurtKlusBedrijf en SpijkerZwam. Het BuurtKlusBedrijf richt zich op een wijk georganiseerde aanpak van de energietransitie en bij SpijkerZwam kweken we oesterzwammen op koffiedik.

   4
   • Sanne Roemen
    Sleutelbeheerder

    Hoi Cordo, welkom hier. Wat een diversiteit aan initiatieven daar in het Spijkerkwartier. Erg gaaf.

  • Kim Verschuren
   Deelnemer

   Hallo! Ik ben Kim Verschuren, 47 jaar en mede-eigenaar van Diep, adviesbureau uit Apeldoorn (www.diep.nl). Vanuit ons bureau werk ik samen met collega’s binnen het ondersteuningsteam WvdT. Daarbinnen ben ik vooral bezig met de ontwikkeling van het programma voor de lange termijn en zet ik mij breed in voor de communicatie. Ook ben ik aanspreekpunt van een aantal wijken 🙂

   • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 1 maand geleden door Kim Verschuren.
  • Gino Hofman
   Moderator

   Hallo, ik ben Gino Hofman. Geboren in het mooie Zuid-Limburg in 1993 en nu woonachtig in Nijmegen. Achtergrond in brede duurzaamheid en planologie. Binnen het ondersteuningsteam hou ik me bezig met de (wijk)initiatieven uit de regio Achterhoek en Nijmegen/Arnhem én met het werven van nieuwe deelnemers uit heel Gelderland!

   Graag tot snel!

   1
  • Ik ben Benjamin van Beuningen. Geboren en woonachtig in Nijmegen, tussendoor nog even 20 jaar in Druten gewoond. Ik maak deel uit van het Ondersteuningsteam en ben vooral bezig met de administratie, #participatie en communicatie. Al die uitnodigingen en verslagen die je dus in je mailbox ontvangt, komen meestal van mij 😉

   Ook kom ik graag langs in jouw buurt om met jullie in gesprek te gaan!

   Aangenaam!

   4
  • Jeroen Hardenberg
   Sleutelbeheerder

   Hoi,
   Ik ben Jeroen Hardenberg. Geboren en getogen in Apeldoorn. Inmiddels 41 jaar jong, woon samen en heb 2 kinderen. Als één van de leden van het ondersteuningsteam draag ik bij aan de marketing en communicatie en ontwikkeling van het programma Wijk van de Toekomst. Veelal op de achtergrond vergeleken met de andere leden, maar als je me ziet spreek me gerust aan ;). Heb je dus bijvoorbeeld een marketing en communicatie vraag? Schroom niet en stel ze gerust… Samen komen we ver(der)!

   2
Weergave van 14 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.