• Aanmaker
  Onderwerp
 • Sanne Roemen
  Sleutelbeheerder

  Minister Rob Jetten kondigde in 2022 aan dat warmtenetten in publiek eigendom moeten komen. Dat roept veel vragen op want hoe kan dit dan in de praktijk uitpakken? Hoe geef je daar lokaal vorm aan? En welke samenwerkingsmodellen tussen overheden, bedrijven en energiecoöperaties zijn er mogelijk? Stichting HIER organiseerde in december een interessante webinar over dit onderwerp. Naast inhoudelijke informatie over wat Minister Jetten nou bedoelt met publiek eigendom delen sprekers van Warmtebedrijf Kelvin en het Gelders Warmte Infra Bedrijf hun ervaring, inzichten en ideeën delen.

  Op deze pagina op de website van HIERopgewekt beschrijven zij in een artikel een aantal mogelijkheden voor “Jettenproof” warmtenetten. Ook is hier het hele webinar terug te kijken.
  Hier wordt wel zichtbaar dat er nog van alles te ontdekken en uitwerken is. Nou is er bij jullie in diverse Wijken ook veel gaande rond lokale warmtenetten. Op sommige plekken zijn jullie al vrij ver met cooperatieve warmte, elders wordt dit als een van de opties verkend. Ik kan me voorstellen dat jullie ook veel vragen en ideeen hebben en dat het zinvol is om deze met elkaar uit te wisselen hier. Welke inzichten kunnen jullie al delen? Welke vragen heb je? Heb je ook al antwoorden?

 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.